Du er her: Kurser > Bog og sprog i dagligdagen

Bog og sprog i dagligdagen

- er et 3-dages kursus for dagplejere i  udvalgte områder

- giver inspiration til sprogarbejdet med de 2-3-årige børn
- foregår hos jer og afprøves sammen med børnene


Udnyt bogens muligheder

På dette kursus tager vi udgangspunkt i billedbogens potentiale i forhold til børns sprogudvikling. Du bliver inspireret til, hvordan bogen kan bruges - ikke bare som højtlæsning - men også som fortælling, leg og massage. På kurset vil vi i både teori og praksis arbejde med betydningen af både børn og voksnes mimik, stemme og kropsudtryk. Derudover får du også redskaber til, hvordan du kan skabe plads til, at børnene kan udfolde deres sprog, fantasi og forestillingsevne. Kurset vil være praksisnært, da du afprøver de forskellige muligheder sammen med børnene.
 

Et kursus i legestuen

På hvert kursus er der plads til 4 deltagere fra samme legestue samt deres børn. 1. kursusgang er kun for de voksne og foregår i middagspausen, mens børnene sover. De efterfølgende 2 kursusgange deles deltagerne op i to hold, der skiftes til at afprøve aktiviteter sammen med børnene og kursusleder Mariane Siem.

Hver kursusdag har hvert sit tema: 
1.dag:12.30 - 13.30: Gennemgang af kursets form, indhold og formål. Hvorfor er det godt at læse billedbøger - set i forhold til børns sprogudvikling? Udlevering af materiale og 4 billedbøger. 
2.dag:
8.30 - 11.00: Leg en bog - vi leger én af billedbøgerne og sætter derudover fokus på brugen af sprogkufferter. 
3.dag:8.30 - 13.30: Leg en bog - vi leger én af billedbøgerne  og afprøver ”historiemassage” sammen med børnene. Over middag er der evaluering. 

Mellem de tre kursusdage er der 14 dage, hvor deltagerne skal afprøve metoderne sammen med børnene. Den sidste gang evalueres kurset. Underviser er skuespiller og dramaturg Mariane Siem, der igennem mange år har lavet kurser og forestillinger for Børnekulissen.