Du er her: Kurser > Aktiv fortælling

Aktiv fortælling - afholdes ikke mere i Børnekulissens regiInteresseret i kurser om drama, teater og fortælling? Kontakt Mariane Siem på mail@marianesiem.dkI metoden "Aktiv fortælling" motiveres 2-3-årige børn til at bruge sproget og koble ord og handling. Det er den voksne, der motiverer børnene ved at inddrage dem på forskellig vis i den historie, der bliver fortalt. Den voksne ximproviserer historien frem i samspil med børnene. Hun ved derfor ikke, hvordan historien udvikler sig. 

Med metoden udvikler børnene deres fantasi og fornemmelse af turtagning og kommunikation. På kurset får de voksne redskaber til, hvordan de i praksis kan kaste sig ud i historien med udgangspunkt i en enkelt legetøjsfigur. Derudover vil der også være være tid til refleksioner over sammenhængen mellem fortælling og sprogarbejde. 

Kurset strækker sig over tre formiddage med 2-3 ugers mellemrum, og foregår i dagtilbuddet evt. på tværs af flere afdelinger. Kurset er for fire deltagere, som kan være pædagoger, medhjælpere og dagplejere.