Du er her: Arkiv > Kurser > Aktiv fortælling

Aktiv fortælling
I metoden "Aktiv fortælling" motiveres 2-3-årige børn til at bruge sproget og koble ord og handling. Det er den voksne, der motiverer børnene ved at inddrage dem på forskellig vis i den historie, der bliver fortalt. Den voksne ximproviserer historien frem i samspil med børnene. Hun ved derfor ikke, hvordan historien udvikler sig. 

Med metoden udvikler børnene deres fantasi og fornemmelse af turtagning og kommunikation. På kurset får de voksne redskaber til, hvordan de i praksis kan kaste sig ud i historien med udgangspunkt i en enkelt legetøjsfigur. Derudover vil der også være være tid til refleksioner over sammenhængen mellem fortælling og sprogarbejde. 

Kurset strækker sig over tre formiddage med 2-3 ugers mellemrum, og foregår i dagtilbuddet evt. på tværs af flere afdelinger. Kurset er for fire deltagere, som kan være pædagoger, medhjælpere og dagplejere.


I tiden mellem kursusdagene afprøves metoderne i institutionen sammen med børnene. I forbindelse med kurset får forældrene en inspirationsfolder om aktiv fortælling, så de kan afprøve metoderne derhjemme.
Program
1. formiddag
 
8.00 - 9.30Kurset startes med et oplæg omkring fortælling og sprogstimulering. Derefter introduceres de voksne i de grundlæggende principper i aktiv fortælling, og hver deltager afprøver metoden med de andre voksne.
9.45 - 10.30Alle deltagere afprøver derefter metoden sammen med en gruppe børn. 
10.30 - 11.001. dag afsluttes med en opsamling for deltagerne, og der laves aftaler om forberedende aktiviteter til næste gang. 
2. & 3. formiddag 
8.00 - 9.30Erfaringerne siden sidst deles, og udfra disse besluttes det, hvad hver enkelt deltager skal afprøve med børnene.  
9.45 - 10.30Alle deltagere afprøver derefter metoden sammen med en gruppe børn.
10.30 - 11.003. dag afsluttes med evaluering og perspektivering.